Localitatea Biertan este atestată documentar din 1283, iar Biserica evanghelică fortificată a fost construită în secolul al XII-lea și figurează pe lista UNESCO a monumentelor istorice.
Aici puteţi admira cea mai veche orgă funcțională cu tuburi din Transilvania sau expoziția etnografică, care găzduieşte obiecte de îmbrăcăminte, ceramică și lemn, fabricate de sașii din Transilvania.
Inclusă în patrimoniul UNESCO, cetatea Sighişoarei îşi întâmpină vizitatorii cu o excursie în trecut: fiind unul dintre cele mai mari orașe medievale care există în lume la ora actuală, este un obiectiv care merită văzut cu siguranţă.
Indiferent de sezon, dacă ești pasionat de munte, expediții sau sporturi de iarnă, Noblesse Boutique Hotel își recomandă să te aventurezi în Păltiniș - o opţiune perfectă pentru ski sau snowboard în timpul iernii şi pentru drumeţii în celelalte anotimpuri.
Dacă ne vizitezi în timpul verii, îţi recomandăm cu multă căldură o excursie pe unul dintre cele mai impresionante drumuri din Europa. Aflate la o altitudine considerabilă, cele două şosele oferă turiştilor drumuri spectaculoase şi un peisaj sălbatic extraordinar.
Clădirea reprezentativă a Braşovului are o istorie impresionantă. Tot aici este găzduită cea mai mare colecţie de covoare orientale din Europa, datând din secolele XV-XVI, iar în turnul Bisericii Negre se află cel mai mare clopot mobil din România, cu o greutate de cca. 6.000 kg.
Inițial, Castelul Bran a fost o fortăreață cunoscută sub numele de Dietrichstein, construită de Ordinul Cavalerilor Teutoni în anul 1212, fiind cucerită de sași spre sfârșitul secolului al XIII-lea. Celebriatea i-a fost însă dată de romanul Dracula al lui Bram Stoker.
Unul dintre cele mai valoroase monumente ale arhitecturii medievale din România, castelul Huniazilor se află pe locul 2 în topul celor mai înspăimântătoare clădiri din lume. Este atestat în documente încă de la începutul secolului al XIV-lea.
Cetatile dacice din Muntii Orastiei se gasesc in vechea provincie romaneasca Transilvania si se intind pe teritoriul administrativ al judetelor Alba si Hunedoara. Impreuna cu fosta capitala a provinciei Dacia, Sarmizegetusa Regia, cetatile dacice din Muntii Orastiei sunt in numar de 6 si se constituie parte din Patrimoniul Mondial Unesco.
La Mediaş poţi găsi o frumoasă biserică fortificată, înconjurată de trei ziduri de apărare impresionante. Biserica a fost construită la începutul secolului al XII-lea, iar cele trei ziduri de apărare au fost înălţate din ordinul lui Matei Corvin, cel mai probabil între anii 1440 şi 1534.
Pentru o întreagă zi de relaxare și revigorare completă, îţi recomandăm Ocna Sibiului, una dintre cele mai importante stațiuni de tratament din centrul țării.
Unul dintre locurile magice din zona Sibiului, Castelul de Lut „Valea Zânelor” este desprins din basmele Fraţilor Grimm. Construit doar din materiale natural, a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice din ultimul an.